Näkyvyysalueet ja kanavaniput

Digi-tv-verkko kattaa laskennallisesti noin 99,9 prosenttia Manner-Suomen väestöstä. Kanavat lähetetään tietyissä kanavanipuissa ja näiden välillä on näkyvyydessä eroja. Joissakin kodeissa voi esimerkiksi Yleisradion kanavat näkyä hyvin mutta Nelonen huonommin. Yleisradion, MTV3:n, Subin, Nelosen sekä SVT Worldin kanavat näkyvät lähes koko Suomessa. Nämä kanavat lähetetään kanavanipun A ja B mukana. Muiden kanavanippujen näkyvyys on hieman heikompi ja niissä on alueellisia vaihteluita. Tarkista ajankohtainen näkyvyystilanne ja kanavatarjonta Digitalta.

Eri kanavanippujen sisältö

Kanavanippu A on varattu Yleisradio Oy:n käyttöön ja peitto on 99,9%. Ylen kanavia ovat TV1, TV2, YleFST ja YleTeema.

Kanavaniput B, C ja E on varattu toimiluvanvaraiseen käyttöön.

  • Kanavanippu B:n näkyvyys on 99,9%. TV3:n, Subin, Nelosen sekä SVT Worldin kanavat näkyvät lähes koko Suomessa

  • Kanavanippu C:n kanavatarjonta vaihtelee alueittain. Tarkista tv-asemien kanavatarjonta Digitan karttapalvelusta. Kanavanippu C:n kanavista URHEILU+KANAVA, The Voice (tv), Disney             Channel sekä IskelmäTV Harju & Pöntinen eivät näy toistaiseksi maanpäällisessä digi-tv-verkossa Turun tv-aseman näkyvyysalueella. Turun tv-aseman näkyvyysalueella näkyy C-kanavanipussa alue-tv-kanava Turku TV.

  • Kanavanippu E kattoi keväällä 2008 verkko kattoi jo 95 % väestöstä. E-kanavanipussa näkyvät Discovery Channel, Eurosport, Kanava 23, KinoTV, MTV3 FAKTA, Music Television MTV ja Nickelodeon-lastenkanava. Kanavatarjonta vaihtelee jatkossa alueittain. Asemakohtaisen kanavatarjonnan voi tarkistaa Digitan karttapalvelusta

Kanavanippu D on varattu mobiili-tv-käyttöön.


Lisätietoa kanavista ja näkyvyysalueista